Bolig & Indretning,  DIY

Vores puslebord: DIY guide til #ikeahack

Vores hjemmelavede puslebord – #ikeahack

I vores lejlighed på Frederiksberg havde vi ikke helt plads til ‘en pæn’ pusleplads, så der havde vi installeret os bag en dør med det simple SNIGLAR møbel fra IKEA. Jeg har dog altid drømt om en lidt pænere og bredere løsning, da man alligevel bruger pladsen en hel del.

Med en lille ny på trapperne, gik vi på jagt efter en ny, fin løsning. Eneste krav var, at der skulle være plads til at sætte et vandbad osv. på pladen også, da det smalle bord fra IKEA udfordrede os noget på den front.

Det vi i vores jagt hurtigt fandt ud af var, at pæne pusleborde a) er rigtig svære at opdrive og b) koster en mindre formue! Med alt det udstyr man iøvrigt skal anskaffe sig, når man får børn, var der ikke plads (eller lyst) i budgettet til også at lægge 5000,- for et puslebord. Vi besluttede os derfor for at lave et selv, dog med det afsæt, at ingen af os har hænderne skruet sådan rigtig godt på. 🙂

I min søgning faldt jeg over Acies fine hjemmelavede puslebord, hvilket blev vores afsæt.

Kommoden ved navn BRUSALI fra IKEA var i mellemtiden desværre udgået, men vi var heldige at finde den på DBA.dk til 350 kr. i fin stand.

Hermed følger en lille step by step guide til vores DIY puslebord:

Step 1: Vi fik skåret en plade og nogle kanter af 12 mm tyk MDF i Bauhaus. Skønt og nemt, når de lige kan lave de snit, man har brug for, så man ikke selv skal igang med sav (når man iøvrigt heller ikke ejer den slags). Målene var nemme at bestemme ud fra den puslepude, vi i forvejen havde.
Step 2: Vi tegnede en runding på hjørnerne (dem mod fronten) og savede dem selv med en stiksav. Herefter sleb vi dem grundigt, så de er sikre at røre ved for små hænder.
Step 3: Siderne blev monteret på bunden og vi skruede derefter selve puslepladen fast på kommoden og spartlede alle skruehuller.
Step 4: Herefter sleb vi hele kommoden let med groft sandpapir (korn 40) og herefter efter med noget finere (korn 120). Klart det mest kedelige ved hele projektet, men nok godt givet ud, når man vil trylle et laminatmøbel om til noget pænere. 😉 Så vaskede vi den ned med vand og lod den tørre.
Step 5: Møblet fik et enkelt lag grunder.
Step 6: Farven vi har valgt er fra Flügger og er fra deres Farrow & Ball farvekort. Den hedder Ball Green no. 75. Tålmodigheden blev lidt udfordret, da det krævede tre lag maling, før det blev rigtig pænt og jævt. Det var klart nemmere at få MDF’delen pæn end det laminat, kommoden var bygget af. Men pænt blev det faktisk og efter et-to døgns tid, hærdede det også overraskende pænt op. Jeg var lidt bange for, om man trods slibe- og grundearbejdet, alligevel ville kunne kradse malingen af, men det var slet ikke tilfældet.
Step 7: Endelig satte vi nogle nye greb på i børstet messing fra Skjalm P, som jeg fandt her. Det gav ligesom lige det sidste løft til møblet og står flot til den grønne farve.

Jeg er virkelig glad for resultatet og er kæmpe fan af, at vi ofrede nogle timer for at skabe noget selv. Ikke helt fra bunden, nej, men alligevel noget, der er helt vores eget. Og så er jeg også glad for, projektet alt i alt med kommode, maling, MDF og greb ikke løb op i mere end omkring 800 kr. 🙂

Det færdige resultat – #ikeahack

12 kommentarer

 • Matilde

  Hej Marie
  Super fin guide du har lavet.
  Står selv i den situation, at vi ikke har meget plads i lejligheden og tænkte selv at kaste os ud i netop sådan et projekt som dit. Må jeg spørge hvad de forskellige mål er? Her tænker jeg specielt dybden med puslepladen. Fra enden og ud mod rummet. Håber det giver meningen.
  Mvh Matilde

  • Marie Eigen

   Hej Matilde. Beklager meget den sene respons! Jeg tog udgangspunkt i, hvad en puslepude måler. Den vi har måler 62 i længden, så det gør pladen også. 🙂
   Kh

 • Julia Maria Sciolla

  Må jeg spørge om I skruede siderne på siden af selve plade eller ovenpå pladen? Er nemlig selv igang med puslebords projektet ☺️

 • Rikke Elbek Bregninge

  Hej
  Virkelig fin puslekommode du har lavet! Hvad grundede i mdf-pladen med? Når jeg læser om maling af mdf er det især kanterne som er problematiske at male, hvad er din erfaring med dette?

  • Marie Eigen

   Hej Rikke.
   Jeg tror, det var helt almindelig trægrunder – det holder super fint, så min erfaring er, at det kan man sagtens. 🙂
   Kh Marie

  • Marie Eigen

   Hej Michelle.
   Vi målte efter den puslepude, vi havde valgt – så passer tingene sammen. 🙂 På ydersiden måler de 9 cm i højden.
   Kh Marie

 • Cecilie Hansen

  Hej,

  Hvor er det bare fint! Holder malingen stadig fint? Overvejer selv at kaste mig ud i projektet. Og som en af de andre har spurgt om, hvordan har du så fastgjort selve puslepladen? Bare med et vinkelbeslag bagpå? Eller ligger den bare løst?

  • Marie Eigen

   Hej Cecilie.
   Ja, det holder stadig vildt fint, der er ingen steder, hvor malingen er kradset af. Den er skruet ned i toppen på kommoden og så er skruehullerne spartlet. 🙂
   Kh Marie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *